Стинг наскоро говори за това колко е шокиран от хората, които

...
Стинг наскоро говори за това колко е шокиран от хората, които
Коментари Харесай

Стинг е шокиран от позицията на Клептън за ваксините

Стинг наскоро приказва за това какъв брой е шокиран от хората, които отхвърлят да се имунизират против коронавирус или да съблюдават противоепидемичните условия, оповестява уеб сайтът rockcelebrities.nеt. Преди няколко месеца Ерик Клептън обяви, че няма да свири тук-там, които изискват доказателство за имунизация, а Стинг призна, че не схваща отношението му.

Ерик Клептън изненада много от почитателите си, когато изрази мислите си за имунизацията против COVID-19 и обвързваните с нея държавни разпореждания. Той заяви, че не има вяра в налагането на имунизацията и отказа да изнася концерти на места, където се изисква сертификат за имунизация. В негова защита дъщеря му Рут разказа, че татко й е имунизиран с две дози и има вяра в изгодата от имунизациите, но не желае те да бъдат налагани на никого, защото поддържа свободната воля.

Правото на „ свободна воля “ звучи доста демократично и би трябвало да бъде защитавано, само че същото се отнася и за правото на живот. Научните данни сочат, че ваксините са единственото решение за управление на вируса и отбягване на съдбовните му последствия. Ето за какво поддръжниците на имунизациите са ядосани на тези, които не дават приоритет на публичното здраве, а Стинг е един от тези, които не схващат гледната точка на антиваксьорите.

Той изрази недоумението си, като сподели, че е претърпял друга зараза, полиомиелит. Стинг  припомни какъв брой. много деца са били наранени от заболяването и по какъв начин с ваксинацията то е изчезнало за една нощ. Въпреки че няма да принуждава хората по никакъв метод, Стинг помоли хората, които идват на концертите му, да бъдат имунизирани.

Ето по какъв начин той изрази възприятията си по отношение на възгледите на Клептън:

„ Наистина не разбирам, ъъъ, логиката на възраженията. Нямах съмнения дали да се  ваксинирам. Достатъчно възрастен съм, с цел да си припомням децата с полиомиелит от моята улица, които бяха осакатени и по какъв начин тази болест беше изкоренена за една нощ с имунизацията. Бих желал хората, които идват на моите концерти, да бъдат имунизирани. Няма да го натрапвам, само че това е моето предпочитание. "

Ерик Клептън свири китара в песента на Стинг It`s Probably Me от 1992 година, която звучи като съществена тематика във кино лентата „ Смъртоносно оръжие 3 “.

Легендарният китарист отдавна е енигматичен, само че неговите възгледи за ваксините озадачават приятели и почитатели, както в никакъв случай до момента, написа Washington Post. Робърт Крей — един от най-големите блус китаристи,  призна, че е бил зашеметен, когато за първи път чул  Stand and Deliver — първата протестна ария на Ерик Клептън, негови някогашен музикален кумир, ментор и другар, от 56 години — но  в нея не ставало дума за Джордж Флойд или световното стопляне.

Песента, която Клептън записа с Ван Морисън през декември, беше протест срещу блокирането, насочен към държавното управление, заради опита му да контролира пандемията посредством краткотрайно затваряне на заведения за хранене, фитнес зали и концертни зали. Чернокожият Крей – петкратен притежател на „ Грами “, роден в сегрегираната Джорджия – имал особен проблем с пасажа: „ Искаш ли да бъдеш свободен човек/или искаш да бъдеш плебей?  Искаш ли да носиш тези вериги/ до момента в който не легнеш в гроба? “.

Той незабавно изпратил имейл на Клептън, безверен че е възможно 76-годишният му сътрудник да сравнява затварянето на ресторанти и фитнеси с робството. Пред ​​Washington Post Робърт Крей сподели, се е почувствал заставен да приключи 35-годишното си другарство с Ерик Клептън.

След като не пропуща да напомни и някои хубави неща, направени от Клептън (извън музиката), като да вземем за пример събраните от благотворирителната му фондация над 20 млн. $, вестникът въпреки всичко дава последната дума на Крей: „ Просто бих предпочел да не поддържам връзка с никой, който е толкоз краен и е такъв егоист “, споделя блусменът.

***

През последната година светът е разграничен за и против ваксините срещу COVID-19. Някои хора ги поддържат 100 %, а други са скептични, тъй като държавните управления желаят да ги постановат, а те считат, че не са достатъчно тествани, или тъй като имат вяра в тайни теории. Хора като Ерик Клептън нямат нищо срещу да се имунизират, но считат, че това би трябвало да бъде въпрос на персонален избор. Друг въпрос е каква част от популацията е в положение да направи осведомен избор и по какъв начин се отразява ниският % имунизирани върху всички. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР